Informatie over Perú

Perú, is één van de meest interessante en diverse bestemmingen ter wereld. Bekend als het land van de Inca’s. Door de vele ruïnes en archeologische vindplaatsen die het land telt wordt Perú ook wel het Egypte van Zuid-Amerika genoemd. Machu Picchu en de Nazca lijnen staan symbool voor de rijke en mysterieuze historie.

In de heilige vallei van de Inca’s, tussen de nevelwouden in Noord-Perú en langs de oevers van het Titicacameer bieden plekken met magische namen als Sillustani, Ollantaytambo en Raqchi aan de reiziger met ruïnes te midden van schitterende berglandschappen. In de woestijn aan de kust vindt u de overblijfselen van de stad Chan Chan en de tombe van de Heer van Sipan.

Een land met 28 van de 32 verschillende weertypen komen in het land voor, met als gevolg dat 84 van de 117 te onderscheiden landschappen te vinden zijn. Geen enkel ander land ter wereld telt zoveel verschillende vissoorten, vlinders en orchideeën. Wat betreft vogels neemt het de tweede plaats in.
De natuurlijke verscheidenheid vindt u onder andere terug in natuurgebieden als Manu en Tambopata. In de bergrug ‘Cordillera Blanca’ vindt u gletsjers, in de zuidelijke Andes ligt de diepste canyon ter wereld en het schiereiland Paracas is één van de droogste plekken op aarde.

Bevolking

De bevolking is als volgt over Perú verdeeld:
50% woont aan de kust
35% in de bergen
15% in het tropisch regenwoud

Ook in Perú is urbanisatie de trend. Jaarlijks trekken velen die op het plattenland wonen naar de steden. Hierdoor groeien de sloppenwijken en breiden de steden zich uit richting de woestijn.

De levensverwachting is gemiddeld 69 jaar.

De samenstelling van de bevolking is als volgt:
45% indiaans
37% mestizo, nakomelingen van blanke en indiaanse ouders
15% blank
3% overigen
De overigen bestaat voor het grootste deel uit chinezen, japanners en afrikanen.
Het grootste deel van de indiaanse bevolking leeft in de bergen en het amazonegebied. De blanken en mestizen wonen voornamelijk aan de kust.

Het land
Perú

Hoofdstad: Lima
Regeringsvorm: Republiek
Regeringsleider: Ollanta Humala
Religie: Rooms-katholicisme
Oppervlakte: 1.285.216 km2
Munteenheid: Sol
Nationale feestdagen: 28 juli
Inwoners: 31.155.263 (2015)

Cusco
Oppervlakte: 617 km2
Inwoners Provincie Cusco: 450.095 (2015)
Hoogte: 3360 m
Feestdag: 24 juni

Het weer nu in Cusco
10,0°
onbewolkt